http://www.baza.nl/uploads/images/Producten/Baza-Teabrandbox.png

Zelf thee kweken in een rag bag!Kweek het hele jaar door, van januari t/m december, gewoon thuis op de vensterbank, heerlijke gewassen om verse thee te maken! De kweekzakken
komen ook echt uit India, waar ze onder vriendelijke omstandigheden, en
voor een nette beloning, met de hand worden gemaakt van gebruikte thee-zakken.
Na de thee-oogst worden de zakken vaak weggegooid of verbrand, nu krijgen
deze een tweede leven als kweekzak! Het leuke is dat alle kweekzakjes
uniek zijn. De bedrukking is telkens weer anders, met andere teksten en in andere kleurenbedrukking.

De kweekzakjes zijn gevuld met ca. 2,5 liter speciale kweekaarde, een zakje zaden en een plantlabel waarop eenvoudig beschreven staat hoe de gewassen gekweekt worden. De collectie bestaat uit 6 BIO soorten: munt, lavendel, kamille, citroenmelisse, salie en stevia. Opgemaakt in 4 talen: Duits, Nederlands, Engels en Frans.

 

 

 

In het zuiden van India werken zgn. rag pickers, die gebruikte theezakken verzamelen voor Baza. Gewoonlijk worden deze zakken weggegooid of verbrand, maar voor dit project krijgt het materiaal een tweede leven als Baza rag-kweekzak. De stof is zeer sterk en 98% waterdicht.

In een klein dorp in Tamil Nadu (Zuid India), gebruiken mannen en vrouwen al hun vaardigheden om dit fraaie handgemaakte product te creeren. De werkzaamheden worden gedaan onder goede omstandigheden en tegen een nette vergoeding. Elke rag bag heeft zijn eigen unieke tekst en print.